Kamplaşmanın zirveye vardığı ABD Trump’ı bekliyor..

Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasına üç gün kaldı. Ama hazırlık dönemindeki demeçleri ve açıklamaları, şimdiden hem Amerikan siyasetini hem de dünya politikasını...

Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasına üç gün kaldı. Ama hazırlık dönemindeki demeçleri ve açıklamaları, şimdiden hem Amerikan siyasetini hem de dünya politikasını etkilemeye başladı.
Trump'lı dönemin şimdiden beliren görüntüsünün ana hatları şöyle tanımlanabilir:

Kamplaşan ABD
- Bu dönemde ABD'de Trump yanlıları ile karşıtları arasındaki uçurum, ciddi bir kamplaşmayı işaret ediyor. Örneğin Trump'ın 20 Ocak'taki yemin törenini boykot eden Demokrat senatör ve temsilciler yanında, Hillary Clinton'a oy verdiklerini açıklayan sanatçılar da var. Ayrıca Trump'ın başta CNN olmak üzere çok açık biçimde suçladığı medyanın da, sözünü ettiğimiz kamplaşmayı yayınlarıyla körükledikleri de dikkati çekiyor.

Putin'le diyalog
- Trump'ın Başkanlık döneminde CIA, NSA ve FBI gibi istihbarat örgütlerinin çok köklü değişikliklere konu olacakları kesin... Bu örgütler tarafından "Rusya ABD başkanlık seçimine müdahale etti" içerikli iddialar Trump tarafından alaya alındı. Rusya'yı ve Putin'i hedef alan iddialara karşı Trump, tam tersi görüşler açıkladı.

İki Çin politikası

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar