Amerikan aşırıları yeni bir soğuk savaş istiyor

Eğer Donald Trump göreve başladıktan sonra Amerikan derin devletini, istihbarat örgütlerini, Clinton'a bağış yapan milyarderleri ve Kongre'deki fanatikleri dizginleyemezse, yeni bir "Soğuk Savaş" kaçınılmaz olacaktır....

Eğer Donald Trump göreve başladıktan sonra Amerikan derin devletini, istihbarat örgütlerini, Clinton'a bağış yapan milyarderleri ve Kongre'deki fanatikleri dizginleyemezse, yeni bir "Soğuk Savaş" kaçınılmaz olacaktır. Trump'ın Dışişleri Bakan adayı Rex Tillerson'un Senato komitesindeki sorgulanmasını izlediyseniz, sade Demokratların değil bir bölüm Cumhuriyetçilerin de Rusya'yı Sovyetler Birliği'nin yerine koyduklarını ve Putin'i de Stalin gibi gördüklerini fark etmişsinizdir.

Rusya çok rahatsız
Bu Amerikalı politikacılar Rusya'daki insan hakları ihlallerinden ne kadar rahatsız olduklarını söylerlerken ve Rex Tillerson'a bu konuda ne yapacağını sorarlarken, hiçbiri aynı konuda Suudi Arabistan'ı veya Mısır'ı gündeme getirmemişlerdir.
Bir de somut gelişme var gündemde... Amerikan zırhlı araçları Polonya'da yığınak yapmaktalar. Dün Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov bu yığınağın Rusya'nın güvenliğini tehdit ettiğini açıkladı.

Medya işi körüklüyor
ABD'nin merkez medyası da bu arada Rusya'nın Amerikan Başkanlık seçimlerine Trump'ın lehine müdahale ettiğini iddia eden istihbarat örgütü raporlarını yayınlamakta. Trump da bu raporların sızdırılmış ve sahte olduklarını basın toplantısında da açıkladı. Bu arada kendisine soru sormak isteyen CNN ve BBC muhabirlerine de, düzmece haber yaptıklarını söyleyerek cevap vermedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar