Kasımda Amerikan siyasetini fırtınalı günler bekliyor

Kasım ayındaki Amerikan Başkanlık seçiminin kampanya dönemindeki son ikili tartışmada, Cumhuriyetçi aday Trump Amerikan müesses nizamının mensuplarını dehşete düşüren bir söz söyledi.Trump...

Kasım ayındaki Amerikan Başkanlık seçiminin kampanya dönemindeki son ikili tartışmada, Cumhuriyetçi aday Trump Amerikan müesses nizamının mensuplarını dehşete düşüren bir söz söyledi.
Trump "Seçim sonucunun meşruluğuna o gün karar vereceğim" dedi.
Yani Trump seçim sonucu belli olduktan sonra (Tabii Hillary Clinton kazanmışsa) "Bu seçim hile ile kazanıldı. Sonucu kabul etmiyorum" diyebilir.

İşgalci Clinton
Düşünebiliyor musunuz sonra olacakları? Hiç seçim yapılmamış gibi Trump kampanyasını sürdürecek ve Beyaz Saray'daki Hillary Clinton'u "İşgalci" olarak suçlayacak.
Amerikalıların 1776'dan beri hiç görmedikleri bir durum olur bu... Geçmiş seçimlerde de belirli basın Trump'a yaptıkları gibi, bazı adaylara karşı yıpratma kampanyaları açtı. Ama kimse bu nedenle seçimleri hileli olarak suçlamadı. Kaybedenler de kuzu kuzu yenilgiyi kabullendiler.

Biz alışığız
Biz bu gibi durumlara alışık olduğumuz için, belki şaşırabiliriz. Çünkü bizde genellikle kaybedenler seçimlerin meşruiyetini mutlaka tartışırlar. Hatta bazıları seçmenin bilinçsiz olduğunu ve hatta karnını kaşıdığını bile söylerler.
Bu dönemde ise Amerika bize benzedi. Seçimlerin hileli ya da güdümlü olduğunu iddia eden sadece Trump değil ki... Clinton da, bizzat Putin tarafından verilen kararla, kendisine dönük bir yıpratma kampanyasının sürdürüldüğünü iddia ediyor. E-maillerinin kamuoyuna açıklanmasını Rus hackerlere bağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar