Erdoğan’sız AK Parti, Özal’sız ANAP gibi olur

"Göbek Bağı"nı mecazi anlamında kullandığımızda, bireylerin, kurumların ve toplumların kökenleri ile olan bağlantıları akla gelir. Tıp dilindeki "Göbek bağı" (Chorda umblica) ise ana rahmindeki...

"Göbek Bağı"nı mecazi anlamında kullandığımızda, bireylerin, kurumların ve toplumların kökenleri ile olan bağlantıları akla gelir. Tıp dilindeki "Göbek bağı" (Chorda umblica) ise ana rahmindeki bebeğe (fetus) annenin karnındaki sıvıdan (plasenta) kan, temiz hava ve besin taşıyan, kirli kanı geri gönderen bir iletişim hattıdır.
Araştırmalara göre göbek bağının doğumdan sonra hiç olmazsa birkaç dakika kesilmeden korunması durumunda, bebeklerin kanlarındaki demir ve hemoglobin dengesi daha sağlıklı bir düzeye ulaşıyormuş. Anne kanından bu kısa süre boyunca daha fazla yararlanan bebekler daha hızlı gelişirlermiş.

Sanal göbek bağları
Bireyleri, kurumları ve toplumları kökenlerindeki bilgilerle donatan sanal göbek bağları ise, kültürü, gelenekleri, görgüyü, sevgiyi, saygıyı, bireysel ve toplumsal davranışları gelecek kuşaklara aktarır. Bunların yanında önyargılar, saplantılar, anlayışsızlıklar ve kan davaları da gelecek kuşaklara aktarılır.

CHP ve ANAP
Geçmişle bugün arasındaki göbek bağları kesilince, toplumlar da, kurumlar da, bireyler de kendilerine bugün için hoş gelen ve aslında gerçek olmayan geçmişler üretmeye başlarlar. Örneğin CHP'yi Jön Türkler'den, İttihatçılıktan, Tek Parti alışkanlıklarından, Abdullah Cevdet'ten, Ziya Gökalp'ten soyutlamanız mümkün müdür? Ya da ANAP'ı Turgut Özal'dan ve onun sivilliğinden, reformculuğundan soyutladığınızda geride post-modern darbe anıları ile yok oluş dışında ne kaldı?

Erdoğan'ın misyonu
Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti, sözünü ettiğimiz göbek bağlarımızı hepimize hatırlatarak topluma gerçekleri sunan ve bu gerçeklerin gereklerini yerine getiren bir süreci başlattı. Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı olarak da, bu misyonunu aksatmadan ve kararlılıkla sürdürüyor.
AK Parti'nin Erdoğan'ı yok sayması halinde, Özal'sız ANAP'tan farklı bir kadere sahip olacağı düşünülebilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü "Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmadan bazı bölümleri aktararak ne demek istediğimi kanıtlayacağım...

Dışa bağımlılık
- Nuri Demirağların, Vecihi Hürkuşların ve daha nice kahraman sanayicilerimizin, işadamlarımızın başlattıkları teşebbüsler desteklemek şöyle dursun, engellenmiş ve akamete uğratılmıştır. Biz 2003'ün ilk aylarında Başbakanlık görevini devraldığımızda Türkiye'nin savunma sanayi ürünlerindeki dışa bağımlılığımız yüzde 80 düzeyindeydi. Bu oran 40'a indirildi, hedefimiz bu oranı sıfırlamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar