Putin'in yanlış hesabı Suriye'den Rusya'ya geri döner

Hava sahamızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi bir anlamda dünya gerçeklerini daha berrak görmemize de sebep olduğu için, belki de hayırlı oldu.Birincisi, şu andaki Rusya yönetiminin...

Hava sahamızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi bir anlamda dünya gerçeklerini daha berrak görmemize de sebep olduğu için, belki de hayırlı oldu.
Birincisi, şu andaki Rusya yönetiminin ne kadar keyfi ve diplomatik nezaketten uzak olduğunu anladık... Devletlerarası ilişkiler ve uluslararası hukukun temel kuralları, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in egosu karşısında adeta yok mesabesinde. 

Yanlış hesap 
İkincisi Putin, Türkiye'nin seçilmiş demokratik yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya'nın siyasi ve ekonomik ilişkilerini Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak bir anda sıfırlarken, bunu Beşşar Esed'i ayakta tutmak için izlediği siyasete endekslemiyor mu? Ukrayna serüveninden sonra Rusya'yı bir de Suriye bataklığına sürüklemesinin sonuçlarından biri de, Türkiye ile Rusya'nın arasının açılması olmadı mı?
Oysa devletlerarası ilişkiler kişilerin egolarına değil, ilgili tarafların ortak çıkarlarına ve dostça ilişkiler kurulmasını öngören niyetlere bağlı olmalıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar