Bunalımdan kaçmak için insanları gözlemleyin

Hep bunalımlardan söz ederek kendimizi ve çevremizdekileri de bunaltırken, zaman zaman ara verip "İnsancıklar"ın zaaflarına bakarak gülümsemeyi denememiz daha doğru olmaz mı? Mesela Sovyetler Birliği çöküp...

Hep bunalımlardan söz ederek kendimizi ve çevremizdekileri de bunaltırken, zaman zaman ara verip "İnsancıklar"ın zaaflarına bakarak gülümsemeyi denememiz daha doğru olmaz mı? Mesela Sovyetler Birliği çöküp dağılmamış ve Soğuk Savaş devam ediyormuş gibi güç gösterileri yapan Putin, acaba bütün Demir Perde ülkelerinin Avrupa Birliği'ne üye olduğunun farkında mı? Esed'e yaranmak için Türkiye ile ipleri koparmanın hangi akla dayalı olduğunu anlatabilir mi? 

Eşek mi değişti? 
Haftanın bu ilk gününde, insancıkların gerçekleri ıskalamalarına birkaç örnekle girmeyi düşündüm... Mesela yurttaki ve dünyadaki değişimin farkına varamayanların hali, sağır olan ama bunun farkında olmayan köylünün haline benzemez mi? Bu adamcağız kahvede otururken diğer köylülere "Benim eşeğim çok garipleşti... Önceleri kendini ifade etmek için anırırdı... Şimdi sadece ağzını açıp, dişlerini gösteriyor" diyerek dert yanıyormuş. 

Yanlış algılamalar 
Bir de gördüklerini yanlış algılayanlar vardır. Bu yanlış algılamaları okurlarına da "Köşe yazısı" biçiminde aktaran gazetecilerden birinin başına gelenleri şöyle anlatmışlardı... Bu gazeteci Levent'ten Taksim'e gitmek için metroya binmiş. Metro vagonunda yanında oturan kişiye değerli gözlemlerini aktarmak istemiş. Vagonda ayakta duran yolcular arasındaki bir genci işaret etmiş ve "Zamane gençleri ne kadar garipleştiler.
Mesela şu kıza bakın, kendini erkeğe nasıl benzetmiş" demiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar