Bembeyaz belleklerle her şeyi daha kolay anlayabilirdik

Bilginin hiç devrede bulunmadığı, belleklerin bir bebek hafızası gibi bembeyaz olduğu ve sadece yalın zekâ ile her konuya yaklaşılan bir dünyada, kim bilir ne hoş tartışmalar yapabiliriz... Gazeteciliği...

Bilginin hiç devrede bulunmadığı, belleklerin bir bebek hafızası gibi bembeyaz olduğu ve sadece yalın zekâ ile her konuya yaklaşılan bir dünyada, kim bilir ne hoş tartışmalar yapabiliriz... Gazeteciliği bankacılığa katıp siyasetin rantına ortak olmaya heveslenenlerin gazetelerini batırıp, patronlarını cezaevine gönderdiklerini hatırlıyor muyuz mesela? 
Örneğin "Neden köpekler kuyruklarını sallar da kuyruklar köpekleri sallamaz" benzeri derin içerikli felsefi arayışlara girebiliriz... Veya serinlemek için eline aldığı yelpazeyi sallamak yerine, yelpazeyi sabit tutup, yüzünü sallayan bir adam serinler mi sizce? Arşimet'in tası hamamdaki suda yüzmeseydi veya ağaçtaki elma Newton'ın başına düşmeseydi, bunların simgelediği fizik kanunları doğa olaylarını etkilemeyecek miydi? 

Olmayana ergi 
2'nci Dünya Savaşı'nda Japonya Pearl Harbour'da Amerika'yı vurduğu zaman, Nazi Almanyası Japonya'ya savaş ilan etseydi, ABD Avrupa'daki savaşa Almanya karşısında katılmayacak mıydı? Napolyon Waterloo'da İngilizleri yenip sonra Britanya Adası'nı işgal etseydi, şimdi İngiltere'de trafik Fransa'daki gibi sağdan mı akacaktı? 

Ya böyle olsaydı 
Osmanlı İmparatorluğu 1'inci Dünya Savaşı'na katılmasaydı ya da İngiliz -Fransız ittifakının yanında katılsaydı, bugün bizler cumhuriyetle değil monarşiyle mi yönetiliyor olacaktık? Türkiye 2'nci Dünya Savaşı'na katılsaydı ve Balkan ülkeleri gibi önce Almanya sonra da Sovyetler tarafından işgal edilip Demir Perde ülkesi olsaydı, şimdi Avrupa Birliği'ne girmemiz daha kolay mı olurdu? 

Her şey tersine döndü 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar