Uyan ey gözlerim gafletten uyan

PKK'nın ve Gülen Örgütü'nün sözcülüğüne ya da destekçiliğine soyunanlar arasında yer alan bazı kesimlerin davranışlarını anlamak kolay değil... Devletin güvenlik güçlerini...

PKK'nın ve Gülen Örgütü'nün sözcülüğüne ya da destekçiliğine soyunanlar arasında yer alan bazı kesimlerin davranışlarını anlamak kolay değil... Devletin güvenlik güçlerini, meşru demokratik siyaseti ve ülkenin dirliğini, düzenini hedef alan örgütlerin destekçileri ve hatta finansörleri arasında sermaye sahiplerinden isimlerin de bulunması, şaşırtıcı değil mi? 

Akıl dışılıklar 
Gözlerini devire devire ve takkesini ite kaka Pensilvanya'daki sığınağından ülkesine beddualar yağdıran bir kişinin sözcüleri ya da müritleri oldukları varsayılan isimler, bu ülkenin halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanını canlı yayınlarda tehdit edecekler... Bu ülkenin toprak altı zenginlikleri ile servet yapanlar, Gülen Örgütü'nün finansörlüğünü de yapacaklar... 

Uyan ey gözlerim 
Kanuni'nin torunu 3'üncü Murat (1546-95) yıllar sonra Ali Ufki tarafından Muhayyerkürdi makamında bestelenen şiirinde, kendisini şöyle uyarır: 
"Uyan ey gözlerim gafletten uyan/ Uyan ey uykusu çok gözlerim uyan/ Azrail'in kastı canadır inan/ Uyan ey gözlerim gafletten uyan/ Uyan ey uykusu çok gözlerim uyan" 
Bir türlü uyanmayan kesimleri 3'üncü Murat'ın dizeleri ve Ali Ufki'nin nağmeleri uyandırabilir mi? 

Aynı kişiler 
"Açılım Süreci" sağlıklı biçimde ilerlerken Kandil'e tırmanıp "Öcalan sizi satıyor" diyerek teröristleri kışkırtan ve PKK'nın terör eylemlerine karşı devletin güvenlik güçleri harekete geçtiğinde de "Silahlar bırakılsın" diyenlerin aynı kişiler olması, bunlara kulak verenleri ne zaman uyandıracak?
Hâlâ göremiyorlar mı? Devletin "Terör örgütleri" listesindeki "PKK" da, "FETÖ" de sonuna kadar takip edilecekler. Tasfiye edilecekler... 

Koç'lar, Sabancı'lar mı? 
Bu topraklarda kazandıkları milyarlarca doların sahipleri olan yeni kuşak zenginler, Türkiye'de girişimciliğin ve özel sektörün kurucu babaları olan Koç'ların, Sabancı'ların, Eczacıbaşı'ların, devlete karşı terör örgütleri yanında yer aldıklarını hiç gördüler veya duydular mı? 
Kendilerini "Aydın" olarak niteleyenler, daha eski kuşak aydınlardan darbe kışkırtıcılığı yapanların başına 12 Mart 1971 darbesinde neler geldiğini, idamları, işkenceleri hiç mi hatırlamıyorlar? 

Uyanma zamanı 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar