Bombayı atıp "Erdoğan barış istemiyor" demek yöntemi

İki arkadaş sohbet ederken, söz orada bulunmayan bir kişiye gelmiş. Arkadaşlardan biri "O kişi delidir" demiş. Diğeri sözü edilen kişiyi hatırlayamayınca onu tarif etmiş... "Hem uzun boylu hem kısa ve hem zayıf...

İki arkadaş sohbet ederken, söz orada bulunmayan bir kişiye gelmiş. Arkadaşlardan biri "O kişi delidir" demiş. Diğeri sözü edilen kişiyi hatırlayamayınca onu tarif etmiş... "Hem uzun boylu hem kısa ve hem zayıf hem şişman olan adamı hatırlamadın mı" demiş. Bu tanıma şaşıran arkadaşı "Hem kısa hem uzun, hem şişman hem zayıf olunur mu" diye tepki gösterince diğeri gülmüş, "Delidir dedim ya" demiş.
Aynı konuda hem "Evet" hem "Hayır" diyen, dün söylediğinin bugün tersini söyleyen siyasetçileri dinlerken, onların neyi amaçladığını değil akıl sağlığını anlamaya çalışmak daha doğru değil midir? 

Kim barışa karşı 
Ya da elindeki silahı ve bombayı toplumun istikrarını ve ülkenin bütünlüğünü hedef alarak insafsızca kullanan teröristlere güvenlik güçleri müdahale edince "Cumhurbaşkanı ve Hükümet barış istemiyor" diye feryat edenleri izlerken, Amerikalı yazar Joseph Heller'in "Catch-22" romanını ve romanın kahramanı Yossarian'ı hatırlamıyor musunuz?
Yossarian, 2'nci Dünya Savaşı'nda Alman cephesini bombalayan Amerikan hava filosundaki bir savaş pilotudur. Onun için uçağını düşürmeye çalışan Almanlar ile kendisine daha fazla uçuş emri veren komutanı arasında fazla bir fark yoktur. Çünkü uçuş sayısı arttıkça, öldürülmesi ihtimali de artmaktadır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar