Artık sembolik değil fiili bir cumhurbaşkanı var

Akıl sağlığının temel göstergelerinden biri de, kişinin gerçekleri görebilmesi ve bu gerçeklere uyumlu davranmasıdır. Akıl sağlığının var ya da yok olduğunu anlamanıza yardımcı...

Akıl sağlığının temel göstergelerinden biri de, kişinin gerçekleri görebilmesi ve bu gerçeklere uyumlu davranmasıdır. Akıl sağlığının var ya da yok olduğunu anlamanıza yardımcı olacak bu temel kriteri Türk siyasetindeki aktörlerin ve medyadaki siyasi yorumcuların davranışlarına uyarladığınız zaman, ne yazık ki bazılarının akıl sağlıkları konusunda üzüntü veren kuşkulara kapılmamanız mümkün değildir. 

Erdoğan gerçeği 
Türk siyasetinin son dönemdeki en çarpıcı gerçeklerinden biri, şimdi Cumhurbaşkanı olan "Recep Tayyip Erdoğan"dır. Kurucusu olduğu parti ilk seçimde iktidar olan, girdiği her seçimden zaferle çıkan, 12 yıllık başbakanlığında ülkesini ileri noktalara taşıyan, yönetimini devraldığı krizkolik bir ülkeyi büyüyen ve gelişen bir ülke konumuna getirmeyi başaran ve ağır siyasi risklere rağmen "Kürt Sorunu"nu "Açılım Süreci"ne sokan Erdoğan, geçen yıl bu vakitlerde de halkoyu ile Cumhurbaşkanı seçilmiştir. 

Halk desteği 
Ama bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takıntılı bir çizgi üzerinden siyaset yapmayı ve siyaseti yorumlamayı adeta kendi varlıkları ya da siyaseten yoklukları ile özdeş hale getirmişlerdir. Bunların tırmananları, Erdoğan'ı yok saymakta, onun Cumhurbaşkanı olarak sahip olduğu yetkileri görmezden gelmektedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar