Bu zor coğrafyada barışı korumak başarıdır

Üç kıtada toprağı olan bir imparatorluktan Anadolu Cumhuriyet'ine, "Milli Şef"ten "Seçilmiş lider"e, "Tek Parti"den çok partililiğe, tek seslilikten çok sesli demokrasiye, tek kimlikli ulustan çok kimlikli topluma ve "Jakoben...

Üç kıtada toprağı olan bir imparatorluktan Anadolu Cumhuriyet'ine, "Milli Şef"ten "Seçilmiş lider"e, "Tek Parti"den çok partililiğe, tek seslilikten çok sesli demokrasiye, tek kimlikli ulustan çok kimlikli topluma ve "Jakoben laiklik"ten "Demokratik sekülarizm"e geçişi, sıkıştırılmış bir zaman sürecinde yaşadık. 

Selim İleri'nin son kitabı 
Edebiyatımız ve özellikle romanlarımız bu değişimleri yaşayan kuşakların öyküleri ile doludur... Selim İleri'nin Everest Yayınları'ndan çıkan son kitabı "Edebiyatımızda Sevdiğim Romanlar Kılavuzu"nda ele alınan 1874 ile 1980 arasında yazılmış 630 romanın kahramanlarının, hep bu dramatik değişimlerin bunalımlarını yaşayan insanlar olduğunu görüyorsunuz. 

Önemli bir çalışma 
Eğer "Okumak" denilen tutku sizde de varsa ve yaşadığınız günleri bir romancının gözünden romanlara nasıl bakıldığını öğrenerek değerlendirmek istiyorsanız, bu yaz elinizden düşürmemeniz gereken bir kitap olacaktır bu çalışma... Özellikle 7 Haziran seçimlerine uzanan sert ve herkesi geren siyasi tartışmaların ardından "Neden biz hep böyleyiz" sorusuna da, romanlarda cevaplar bulabilirsiniz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar