Aziz Hoca ve Yusufçuk...     

Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Aziz Sancar, sanırım bir soru üzerine “evrim” konusuna girdi ve burada söylediği sözler de hedef olmasına yol açtı. Peki Aziz Hoca, şimşekleri üzerine...

Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Aziz Sancar, sanırım bir soru üzerine “evrim” konusuna girdi ve burada söylediği sözler de hedef olmasına yol açtı. Peki Aziz Hoca, şimşekleri üzerine çekmesine yol açan açıklamasında neler söylemişti? 

“Ben Müslümanım ve bunu her yerde söylüyorum, bununla gurur duyuyorum. Türkiye’de evrimi ne zaman öğretelim kavgası beni çok üzdü. Türkiye’de çok sorun var. Bir kavga bitiyor, bir diğeri başlıyor. Ben Allah’a inanıyorum. Evrim olmuş olmamış fark etmez. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Ama bunu bir devlet sorunu haline getirmek enerjimizi boşa harcamamıza yol açar.” 

Son derece naif bir şekilde Aziz Hoca bir görüşünü ifade ediyor. Aslında görüş ifade ettiği konu evrim de değil. Söylemek istediği, evrim teorisinden öte, Yaratılış ile evrim teorisini rekabete sokmanın anlamsızlığı… “İsteyen evrim teorisine inansın, istemeyen inanmasın” diyor. 

Bunu söylerken, bir Müslüman olduğunu, Allah’a inandığını ifade ediyor. Sanırım,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 278 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar