Halka tuzak kurulmaz, halkla toplamayan dağıtıyor demektir

Fizikteki birleşik kaplar kanunu gibi, Türkiye şu anda birbirini etkileyen birçok faktörle karşı karşıya… 150 milyar varillik Irak petrol rezervi herkesin iştahını kabartır. Musul’un...

Fizikteki birleşik kaplar kanunu gibi, Türkiye şu anda birbirini etkileyen birçok faktörle karşı karşıya…

150 milyar varillik Irak petrol rezervi herkesin iştahını kabartır. Musul’un Lübnanlaştırılması hedefi bu manada gelip mezhep savaşına, oradan da buna engel olabilecek potansiyel ve model olma özelliğinden ötürü Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması noktasına dayanır.

Kredi derecelendirme şirketleri hareketlenir. Öncesinde zaten Halk Bankası’na 17/25 Aralık operasyonu yapılmıştır.

Jetonu atanın şiddet satın aldığı PKK gibi örgütlere bu türden görevler verilirken, FETÖ gibi projeler aynı anda devreye sokulur. Bunun için 28 Şubat dizaynının hemen sonrasında birkaç ay arayla Gülen ABD’ye çekilirken, Öcalan Türkiye’ye teslim edilmiştir.

Yine birkaç ay arayla ülkenin muhalefet partilerine kaset operasyonları düzenlenir. Yerli/milli duruş sergileyecekleri belli olan liderler hedef alınır, itibarsızlaştırılır.

Sürekli bir ekonomik krizden medet umulur. Bu olmadığında bir içsavaşın ortamı hazırlanmaya çalışılır. “Kutuplaşma”, “otoriterleşme” borazancıları ya aptal ya da fethedilmiş oldukları için buna destek verirler. Asıl bağlamı halktan kaçırmak için “üst akıl” gibi önemli kavramları, çoğulcu inşanın en önemli açılımı “yerli ve milli” kapsayıcılığını, “2. Kurtuluş Savaşı” tanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışırlar.

Liderin sözleri sürekli cımbızlanarak sürek avına tabi tutulur. Tabanıyla gönül, partisiyle organik ilişkisi kesilmek istenir. Her “hıyarım var” diyene tuzlukla koşturacak şahıslar her zaman ve yerde mevcuttur. Kendisine yabancılaştırılmış, halkına sömürge valiliği yapanların bol olduğu bir yerde bulunursunuz. Çünkü tarlalar birkaç yüzyıldır sürülmüştür.

Geçmişte bu yöntemlerin ve gücün yüzde 5’i ile Başbakan asabildikleri için çok özgüvenlidirler. Hata yapmalarının en büyük nedeni de bu ithal özgüvendir.

Bunların hiçbirisi muvaffak olmaz. Derken nerelere ne kadar sızabildiklerinin prospektüsü sadece onlarda olduğundan, o özgüvenle “altın vuruşa” kadar vardırırlar işi. 15 Temmuz’da bir halkın başına gelebilecek en kötü şey olur. Bu ülkenin ekmeğini yemiş, her şeyini bu çilekeş halkın alınterinden elde etmiş kişiler millete silah doğrultur. Onurlu bir halk buna dayanamaz. Meydanlara çıkar, asker elbisesi altına saklanan, bu ülke için büyük bedel ödemiş peygamber ocağının içine sızan teröristlere karşı dünyanın görüp göreceği en büyük sivil demokratik direnişi sahneler. Aslan sahneye çıktığında fareler kaçacak delik arar. Millet lideri, askeri, polisiyle bir olur, destan yazar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar