En büyük yalan kime ait

En büyük yalanı kim söyler veya kim söyledi?Siyasiler mi, gazeteciler mi?Tahmin ettiklerinizin söylediklerinin birçoğu yalan sayılır ama en büyük yalanı söyleyemezler.En büyük yalanı papazlar, hahamlar ve...

En büyük yalanı kim söyler veya kim söyledi?
Siyasiler mi, gazeteciler mi?
Tahmin ettiklerinizin söylediklerinin birçoğu yalan sayılır ama en büyük yalanı söyleyemezler.
En büyük yalanı papazlar, hahamlar ve ateistler söylemiştir.

Rabbimiz, bir yalandan haber veriyor ki o yalan nedeniyle neredeyse gökyüzünün çatlayacağını, yeryüzünün yarılacağını, dağların devrileceğini şöyle haber verir:
“Rahmân çocuk edindi” dediler.
“Yemin olsun ki çok kötü bir şey yaptınız.

(Bu sözden) Neredeyse gökyüzü çatlayacak, yeryüzü yarılacak ve dağlar devrilecekti.
Rahmân’a çocuk iddia ettiler diye” (Meryem süresi ayet 19/88-91)

“İsa Allah’ın oğludur” diyenler, “Üzeyir, Allah’ın oğludur” diyenler olduğu gibi Firavun kendisini Rab ilan ederek yalan rekorunu elinde tutuyor.
Günümüzde Firavunun yaptığını yaptığı halde cesareti olmadığından Rabliğini ilan edemeyen, çağdaş kelimelerle rablık heykelini maskeleyen insanlar da Firavun gibi yalanın en büyüğünü söylemekteler.

Halbuki Rabbimiz:
“…yalan sözden kaçının.” Buyurur. (Hac süresi ayet 22/30)

Allah’a ortak koşmak Nisa 48, helalleri haram kılmak, Al-i Imran 94, En’am 140, Peygamberi inkâr etmek En’am 21, “Kur’an’ı kendi uyduruyor” demek Yunus 38 en büyük yalanlardandır.

Sevgili Peygamberimiz de görmediği rüyayı görmüş gibi anlatan, babasından başkasına babalık iddiasında bulunan, peygamberimizin söylemediği hadisi söyleyenin de en büyük yalanı söylediğini haber verir. (Buhari, sahih, Menakıb bab 5)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalı haram, haramı helal yapmayalım 27 Aralık 2017 | 398 Okunma Dev zülf’ü-yardan değil Zülfikardan anlar 26 Aralık 2017 | 225 Okunma Hayvanlar da ümmettir 25 Aralık 2017 | 159 Okunma Haramla hareme gidilmez 22 Aralık 2017 | 228 Okunma “Eski dost düşman olmaz” 21 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar