Ankara’da ne konuşuluyor?

Her büyük dönüşümün arifesinde hep aynı beklenti oluşur; değişim... 16 Nisan, son yüzyılda yaşadığımız en büyük dönüşüm hamlesi. Bu da ister istemez siyaseti, hükümeti...

Her büyük dönüşümün arifesinde hep aynı beklenti oluşur; değişim... 16 Nisan, son yüzyılda yaşadığımız en büyük dönüşüm hamlesi. Bu da ister istemez siyaseti, hükümeti ve tek tek siyasi partileri derinden etkileyecek.
Öncelik hiç kuşkusuz değişimin motor gücü AK Parti'den bekleniyor. Ankara'daki siyasi havaya bu beklenti damgasını vurmuş durumda. Bu yüzden Ankara'daki siyasi kulisler şu sıralar hayli hareketli.
AK Partililerin önceliği ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kurucusu olduğu partinin yeniden buluşması. Hükümette, partide ve siyasi dilde yaşanacak değişim bu buluşmaya paralel gerçekleşecek.
Siyasi kadrolarda bir yenilenme bekleniyor ama asıl heyecan verici yenilenme siyasette.
Bunu kimi 2001 ruhuna dönüş, kimi de 2017 ruhu olarak niteliyor ama önerilen hedef ortak... Bir kitle partisi olan AK Parti'nin daha kucaklayıcı, toplumsal sentezi hedefleyen, milli-yerli ve demokrat bir siyasetle toplumun karşısına çıkması.
Buradan şu sonucu çıkarmak mümkün:
AK Parti, dün nasıl çevreyi merkeze taşıyarak derin bir sosyolojik dönüşüme imza attıysa bugün de şehir sosyolojisini kucaklayan yeni bir siyasi yolculuğa çıkarak değiştirici parti rolünü sürdürecek.
Bu, yeni hükümet sisteminin zorunlu kıldığı yüzde 50 artı 1 için de gerekli bir değişim.

MHP ne yapacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 670 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar