FETÖ’nün siyasi ayağı

Referandum sonrası cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin başta uyum yasaları olmak üzere Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu gibi çok önemli reformların yapılması bekleniyor. Ancak siyasetten beklenen bir...

Referandum sonrası cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin başta uyum yasaları olmak üzere Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu gibi çok önemli reformların yapılması bekleniyor. Ancak siyasetten beklenen bir şey daha var; FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması. Referandum sonrası özellikle AK Parti teşkilatlarında ve yerel yönetimlerde büyük temizlik olması gerektiği beklentisi ilgili ilgisiz herkes tarafından ve her yerde dile getiriliyor.
Ama ortada net bir cevap yok. Seçimler ve iç sıkışma nedeniyle bu tür adımların atılamadığının herkes farkında. Ama şimdi referandum bitti ve önümüzde siyasi gerilimi yükselten seçimlerin (son 15 yılda 12 seçim) yapılmadığı 2 yıl gibi geniş bir zaman dilimi olacak. Bu dönemde toplum biraz nefes alırken, siyaset boş durmayacak, bir yandan reformlarla demokrasiyi güçlendirirken öte yandan da siyasette yol temizliği yapacak. Asıl beklenen de o yol temizliğiyle FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili somut bir şeyler ortaya çıkarmak.
Doğrusu bu soruyu Ankara'ya her gittiğimde hem güvenlik çevrelerine hem de siyasi aktörlere sordum ama net cevap alamadım. Bakan düzeyinde olmadığı, milletvekilleri arasında ise meclisteki bütün partiler dahil ByLock'ta adı geçenlerin birkaç kişiyi geçmeyeceği söylendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 640 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar