FETÖ, Öcalan ve küresel kumpas

FETÖ'nün devlet ve toplum hayatımızda nasıl bir tahribata yol açtığının ne yazık ki tam farkında değiliz.Bazıları hala inanmasa da gerçek çok ürkütücü... Özellikle son 10 yılda...

FETÖ'nün devlet ve toplum hayatımızda nasıl bir tahribata yol açtığının ne yazık ki tam farkında değiliz.
Bazıları hala inanmasa da gerçek çok ürkütücü... Özellikle son 10 yılda neredeyse yaşadığımız her kritik olayda FETÖ var. Öyle kirli bir yapı ki, toplumun sinir uçlarına dokunan, harekete geçiren, düşmanlık üreten onlarca operasyonu sanki o değil de başkası yaptı.
Toplumun bir kesimine düşmanlık kumpası kurarken, öteki kesimi yanına aldı. Birini itibarsızlaştırırken, ötekinin zaafından yararlandı.
Ergenekon'dan Balyoz'a darbecilerle yüzleşme sürecinden daha sonra yaşanan 7 Şubat'tan 17-25 Aralık darbesine, bütün kumpaslarda iktidarla muhalefeti birbirine düşürmeyi başardı. 2010'da CHP siyasetini kaset komplosuyla dizayn ederek Deniz Baykal'ı koltuğundan etmesine rağmen, ne CHP ne Baykal, dönüp FETÖ'ye tek kelime bile etmedi, edemedi.
Ama daha vahimi PKK-HDP hattında yaşandı. Hükümetin, şiddeti, siyasetten uzaklaştırmak için devreye soktuğu çözüm girişimlerini hep bu kirli yapı ustaca sabote etti.
Habur girişiminin engellenmesi, Oslo sürecinin sızdırılması bir yana 28 Aralık 2011 akşamı çok daha vahim bir tezgah yaşandı. Uludere sınırında kaçakçılık yaparken terörist denilerek 34 Kürt, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü. Dehşet vericiydi ve iki toplum arasına derin düşmanlık eken kirli bir operasyondu.
Operasyon olduğu, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimine 2. Ordu içindeki FETÖ'cü yapılanmanın destek vermesiyle açığa çıktı. Ama ilginç olanı, bu gerçeğin 15 Temmuz'dan çok önce dile getirilmesine rağmen HDP yöneticilerinin görmek istememesiydi. O gerçeği dile getirenlerden biri de Öcalan'dı... Bakın, 9 Ocak 2015'te kendisiyle görüşmeye gelenlere ne diyor:
"Küresel sistem. CIA, Gladyo var. MİT'in müzakere kanadını havaya uçurmaya çalışıyorlar. Ben paralel devleti anlayın diye bir savaş yürüttüm. Roboski, 9 Ocak, on bin kişilik KCKtutuklamalarının bunların işi olduğunu söylüyorum."
4 Şubat 2015'te de şunları söylüyor: "Çözüm süreci karşıtları iş başındadır."
Aynı görüşmede çok daha kapsamlı şu tespiti yapıyor: "Provokasyonun arkasındaki gücü bulmak lazım. Roboski, Paris, 6-7 Ekim ve benzeri, bunların hepsi MİT'e yıkılmakisteniyor. Bunların hepsini cemaat yapıyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 581 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar