CHP’yi karıştıran 10 grup

CHP içindeki iktidar savaşlarını da, Kemal Kılıçdaroğlu'yla eski genel Başkan Deniz Baykal'ın "statükoyu en iyi ben savunurum" yarışını da ilgiyle izliyorum.Tabii yalan konusunda da biri diğerini...

CHP içindeki iktidar savaşlarını da, Kemal Kılıçdaroğlu'yla eski genel Başkan Deniz Baykal'ın "statükoyu en iyi ben savunurum" yarışını da ilgiyle izliyorum.
Tabii yalan konusunda da biri diğerini aratmıyor. Yalan kervanına Baykal da eyalet meselesiyle katıldı ve "Madem eyalet gelecek, PKK neden hayır diyor?" sorusuna cevap veremeyip tıkanıp kaldı.
Ama kapalı kapılar arkasında SHP'den kovulmasına en büyük desteği verdiği "eski dostu" Ahmet Türk'le gizli ittifak hesapları yapmayı da ihmal etmedi.
Böylece CHP'lileri "Ahmet Türk'ü yanımıza alarak eski günlerdeki gibi olacağız" havasıyla etkilemeye çalıştı. Tabii kimse yutmadı.
Bu çaba bile CHP içi iktidar savaşının bir parçası. Oysa buradan bir şey çıkmayacağını CHP'liler de biliyor. Çünkü ne Ahmet Türk'ün ne de HDP'nin iradesi kendi ellerinde değil. Türk dahil HDP'li bütün siyasi aktörlerin, Kandil veya İmralı'dan icazet almadan nefes alamayacakları herkesin malumu.
Tarihi eski değil, 11 Mart 2014. İmralı'da Öcalan Leyla Zana'yı bakın nasıl tehdit ediyor:
"Leyla'ya deyin ki, Öcalan'la görüşme işi ciddidir. Barzani bile yan üründür.
Örgüt işleyişine bağlı kalacak. Bunu kendisiyle konuşun. Bütün hünerlerini Sırrı Bey (Sırrı Süreyya Önder) gibi, Pervin Hanım gibi ortaya koyacak. Biz siyasi bir hareketiz. Siyasetle oynarsa canıyla öder." Baykal, böyle bir tehdit altındaki Ahmet Türk'le gizli ittifak yaparak yeniden CHP'nin başına geçmek istiyor. Ama CHP'nin başına geçme çabası olan sadece o değil; geçen yazımda güçlü ihtimallerden söz ettim. Kemal Kılıçdaroğlu öfkelense de çok daha fazlası var. Bugün CHP içinde iktidar savaşına hazırlanan en az 10 gruptan söz ediliyor. CHP kulislerinde referandumdan çok gelecek iç hesaplaşma konuşuluyor.
İlk üç grup biliniyor: Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Metin Feyzioğlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 670 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar