Dünyanın Alevileri ve Bektaşileri Ankara’da buluşuyor

Türkiye'nin, aşağıdan yukarıdan devam eden bütün kuşatmalara karşın ayakta kalmasının hikmeti derin tarihinde ve kültürel kodlarında saklı.O derin tarihin kültürel kodlarından biri de Alevi-Bektaşi...

Türkiye'nin, aşağıdan yukarıdan devam eden bütün kuşatmalara karşın ayakta kalmasının hikmeti derin tarihinde ve kültürel kodlarında saklı.
O derin tarihin kültürel kodlarından biri de Alevi-Bektaşi geleneği. Bu geleneği, birlikte yaşama iradesinden uzaklaştırmak için çok uzağa gitmeye gerek yok; son 40 yılda akla hayale gelmeyen kirli operasyonlar yapıldı. Ama başaramadılar. Son 10 yılda atılan önemli adımlarla kimlikler üzerindeki baskı kalktı ve herkes özgürce kendi olma yolunda ilerliyor.
Önümüzde bu coğrafya halklarının ortak değeri 21 Mart Nevruz Bayramı var. Bu yıl, o bayram günü bir ilk daha yaşanacak. Binlerce yıllık geçmişi temsil eden Dede Garkın Derneği, ilk kez 19-22 Mart arasında "Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cemi Buluşması"nı gerçekleştiriyor. Bugün aynı zamanda Hz. Ali'nin de doğum günü kabul ediliyor.
Dede Garkın Derneği öncülüğünde yapılan bu etkinliğin en önemli yanı uluslararası olması. Kültür Bakanlığı'nın da destek verdiği bu etkinliğe ABD, Avustralya, Arnavutluk, Almanya, Arjantin, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, İran ve Irak'tan gelecek çok sayıda önemli konuk katılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 53 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar