AB, FETÖ’yü neden koruyor?

Almanya ve Hollanda'nın başını çektiği Türkiye karşıtlığı derinleşerek sürecek gibi. Çünkü AB'de daha doğrusu Batı yakasında Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden...

Almanya ve Hollanda'nın başını çektiği Türkiye karşıtlığı derinleşerek sürecek gibi. Çünkü AB'de daha doğrusu Batı yakasında Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yürütülen Türkiye karşıtlığı, dönemsel değil, arka planı da olan bir proje ve 2010'dan beri adım adım yükseltilerek uygulanıyor.
Bu projenin içerideki en organize gücü ise FETÖ. FETÖ bugün özellikle başta Almanya ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde cirit atıyor. Ama ne hikmetse sabah akşam İslam'a hakaret eden, Türkleri aşağılayan en faşist, en ırkçı partiler dahil hiçbir Batı kurumu FETÖ'ye dokunmadığı gibi tek kelime de etmiyor.
Bu işte bir gariplik yok mu? Neden acaba?
Aslında biraz geriye dönüp bakınca garipliğin daha 2010'da başladığı görülür. O dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yavaş yavaş "otoriterleşiyor" diye kirli bir operasyon başlatılıyor. Bu operasyonun tesadüf olmadığını en çarpıcı biçimde KCK tutuklamalarında ve Oslo meselesinde gördük.
Özellikle Oslo görüşmelerinin medyaya sızdırılması bugüne uzanan derin operasyonların belki de ilk önemli adımıydı.
FETÖ bu sürecin kilit örgütüydü.
Türkiye'nin terörü sonlandırma adına giriştiği en önemli adımı Brüksel'le birlikte sabote etti.
Adem Uzun denilen PKK'lıyı Brüksel polisi yakaladı, üzerindeki ses kaydının Türk polisine verilerek basına sızdırılmasını sağladı. Yani daha o günlerde, Brüksel'le FETÖ el ele vermiş, terörü sonlandıracak barış girişimini sabote etmişlerdi. Sorunun barışçıl çözümü istenmiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 1.087 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 468 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar