‘Bu diplomatik skandal’

Hollanda'nın Türkiye ile ilişkileri derin krize dönüştürmesi sadece iki ülkenin değil Avrupa gündeminin ön sıralarında. Durum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geriliminden sonra...

Hollanda'nın Türkiye ile ilişkileri derin krize dönüştürmesi sadece iki ülkenin değil Avrupa gündeminin ön sıralarında. Durum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geriliminden sonra Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Roterdam'daki Türkiye konsolosluğuna sokmamasıyla konjonktürel olmaktan çıktı, ikili ilişkileri kopma noktasına getirdi.
Gerilimi İzmir'de yakından izleyen Başbakan Binali Yıldırım, sabaha karşı önce yazılı açıklamayla Hollanda'nın tutumuna tepki gösterdi sonra da özel sohbetimizde ayrıntılı değerlendirdi.

***

Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere AB ülkeleriyle yaşanan gerilimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir süredir Avrupa'nın seçim yapılacak ülkeleri iç siyasetle çok fazla ilgileniyor. Bu durum bizim halk oylaması sürecine yansıyor. Bizim vatandaşlarımıza ulaşmamız ve yeni sistemi anlatmamız gayet doğal ve anlaşılır. Buna karşı bazı ülkelerin engeller çıkarması kabul edilebilir değil. Bunu iç siyaset malzemesi olarak kullanıyorlar. Tabii o ülkelerdeki FETÖ ve PKK terör örgütleri de medya ve basınla ilişkileri nedeniyle kamuoyu oluşturmada etkili oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 645 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar