ABD’li Ayaslı’yla bu isimleri kim buluşturdu?

FETÖ'yle ilişkili soruşturmalar derinleştikçe nasıl sinsi bir yapıyla kuşatıldığımızı ve hiç yan yana durma ihtimali olmayan çok sayıda insanın rahatlıkla bir araya geldiğini görüp...

FETÖ'yle ilişkili soruşturmalar derinleştikçe nasıl sinsi bir yapıyla kuşatıldığımızı ve hiç yan yana durma ihtimali olmayan çok sayıda insanın rahatlıkla bir araya geldiğini görüp şaşıracağız.
Belki işin sırrı tam da burası... Önceki gün MHP'li 12 siyasetçiye yapılan kaset komplosunda adı geçen Bora Jet firmasının sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ın sır dolu iş yaşamını anlatmış, iki ilginç isimden söz etmiştim.
Biri ABD'de yaşayan ODTÜ mezunu Dr. Yalçın Ayaslı, diğeri de Avukat Halil İbrahim Koca... Bu üç ismin iş ortaklıkları var ama görünen başka bir ortaklıkları daha var: FETÖ lideri Gülen'le ilişkili olmaları. En azından Bayındır ve Koca'nın durumu öyle... Ayaslı'ya gelince... Ayaslı, ODTÜ'yü bitirdikten sonra ABD'nin en ünlü okulu MIT'de doktora yapmaya gidiyor ve oraya yerleşiyor. Bugün en büyük gelirini de Boeing ve NASA'ya sattığı patentlerden sağlıyor. Türkiye'deki yatırımları arasında Armaggan hediyelik eşya mağazaları, Nar firması ve Bora Jet var.
Ayaslı'yı bu yazının konusu yapan da Bora Jet'te ortaklık yaptığı isimler. İki ortağı, İbrahim Faruk Bayındır ve avukat Halil İbrahim Koca da FETÖ soruşturmalarından aranıyor.
Önceki gün Bayındır'ı biraz anlattık. Ama avukat Koca onu da aşan derin ilişkileri sahip... FETÖ yapılanması içinde etkili olduğu için neredeyse karışmadığı, adının geçmediği olay yok. 17 Aralık darbesinden şike olayına kadar her yerde var. 17 Aralık'a kadar da operasyonu üzerine kurdukları Rıza Sarraf'ın avukatı. Çok enteresan değil mi? Hatta gözaltına alındıktan sonra avukat olarak gidip, Sarraf'la görüştüğü ve şöyle dediği iddia edildi:
"Ek ifade ver. Seni savcıya götüreceğim. Ek ifade vermeden önce masada adli kollukla imzalanmış tahliye kâğıdını göreceksin. Ek ifadende 'Bu işi hükümetin bilgisi ve talimatı doğrultusunda yaptım' de ifaden bitince evine gideceksin."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 670 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar