Tabutunu cebinde taşıyan parti

Bugün cumhuriyeti kuran parti CHP'yi; içindeki hareketlilikleri, olası yeni çıkışları veya arayışları yazmayı düşündüm. Ama acı biçimde fark ettim ki, 10 yıldır en çok...

Bugün cumhuriyeti kuran parti CHP'yi; içindeki hareketlilikleri, olası yeni çıkışları veya arayışları yazmayı düşündüm. Ama acı biçimde fark ettim ki, 10 yıldır en çok yazdığım partide, siyaseten yazacak yeni hiçbir şey yok.
Doğrusu yanı başımızdaki coğrafya yeniden şekillenirken, dünyada küresel yeni bir sistem kurulurken, mülteci meselesi dünyanın meselesi haline gelirken, Türkiye, Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yaparken, içeride toplum yeni anayasa ve siyasal sistemin değişmesini beklerken sadece "küfür, hakaret ve kan dökmek" üzerinden siyaset yapan bir partinin nesini yazacaksın.
Demokrasi ve siyaset adına üzülerek söylüyorum, CHP içinde muhalefet diye ortaya çıkanların bile söyleyecek sözleri yok.
CHP, çaresiz ve umutsuzların partisi haline geldi, getirildi. Bir anlamda "tabutunu cebinde taşıyan parti" durumunda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 260 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar