'Esed için iyi, ABD için kötü gün'

Rusya'nın Suriye'ye açık müdahalesiyle ilgili çok şey söylendi. Hatta ABD ile Rusya'nın Esed'in ayakta kalması için anlaştıkları, bölge ülkelerinden İran'ın öne çıktığı...

Rusya'nın Suriye'ye açık müdahalesiyle ilgili çok şey söylendi. Hatta ABD ile Rusya'nın Esed'in ayakta kalması için anlaştıkları, bölge ülkelerinden İran'ın öne çıktığı, Türkiye'nin ise devre dışı kaldığı söylendi.
Bu tez, içerideki birilerini de sevindirdi. Şimdi buna Türkmenlere karşı Rusya- İran- Esed işbirliğiyle yürütülen saldırılar da eklendi. Amaç belli, Türkiye'yi savaşın içine çekmek ya da masada elini zayıflatmak. Başka tezgâhlar da var.
Ancak tüm bu tezgâhlara rağmen Türkiye'nin vicdani duruşu ve ileri sürdüğü tezleri dünyada da karşılık buluyor. Herhalde Dışişleri yetkilileri takip etti, TV'lerde de yayımlandı; bir süre önce Suriye konusundaki en ilginç tartışma ABD Senatosu'nda yaşandı. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı adeta soru yağmuruna tuttu. 
Senatör Graham, Türkiye'nin adını vermese de Suriye'ye ilişkin Türkiye'nin tezlerini hatırlatan sorular sordu ve bakanı bir hayli terletti. Senatörün "Bizim savaşın dışında kalarak Rusya'nın IŞİD'e karşı savaşmasına izin vermemiz doğru mudur?" sorusuna Bakan Carter "Rusya IŞİD ile savaşmıyor efendim" cevabını verince Senatör Graham şaşkınlık içinde şu yorumu yapıyor: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 487 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar