Cemaat gerçeği

Türkiye'de-özellikle AK Parti'nin iktidar olduğu son 13 yılda- bir muhalefet problemi yaşandığı çok açık. AB süreci dahil, AK Parti hangi demokratikleşme adımını attıysa, karşısında başta...

Türkiye'de-özellikle AK Parti'nin iktidar olduğu son 13 yılda- bir muhalefet problemi yaşandığı çok açık. AB süreci dahil, AK Parti hangi demokratikleşme adımını attıysa, karşısında başta CHP olmak üzere asker- sivil bütün muhalif odakları buldu. Kıbrıs meselesinden, idari reform girişimine kadar her konuda muhalefet, AK Parti ne yaptıysa tersini söyledi.
Ergenekon'la başlayan Türkiye'nin darbelerle ve kirli geçmişiyle yüzleşme süreci de aynı akıbete uğradı. Bu siyasetin en çarpıcı örneği, son iki yılda Gülen Cemaati'nin iktidara karşı açık savaş başlattığı süreçte yaşandı.
O tarihte, hatta o tarihten biraz önce başını CHP'nin çektiği, içinde Doğan Medya grubunun da olduğu muhalefet hattı, Gülen Cemaati'ne karşı 180 derece dönüş yapan bir siyaset izledi. Halen de sürüyor.
Ağırlıkla askerlerin yargılandığı Ergenekon, Balyoz veya Askeri Casusluk davalarını hatırlayın. O davalara sahip çıkanlar, "darbe girişimi yok, her şey iftiradır" diyenler, ilginçtir bizzat o davaları rotasından çıkartan, "sahte belgelerle" asıl yargılanmaları gereken darbecileri değil suçsuz insanları içeri atan, "devleti ele geçirmek" için kendi kadrolarının önünü açan, Fethullah Gülen'e ve ekibine karşı tek kelime etmedi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 621 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar