Vaatler oy getirecek mi?

Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin teması ne olacak? Seçmen neye göre oy verecek? Bu oy vermede en son AK Parti'nin de açıkladığı ekonomik ve siyasi vaatler ne kadar etkili olacak?7 Haziran seçimlerine gidilirken, ekonomik...

Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin teması ne olacak? Seçmen neye göre oy verecek? Bu oy vermede en son AK Parti'nin de açıkladığı ekonomik ve siyasi vaatler ne kadar etkili olacak?
7 Haziran seçimlerine gidilirken, ekonomik vaatler sokakta konuşulsa da sonucu etkilemedi. O seçimde sonucu asıl belirleyen "Kürt ve Milliyetçi" seçmenin siyasi tercihleri oldu.
Bu tercihin öne çıkartılması ise tam anlamıyla bir projeydi. Bu projeye de başta batı medyası olmak üzere, Doğan ve Paralel Medya hatta ana muhalefet partisi CHP ciddi destek verdi.
HDP de siyasi stratejisini AK Parti'yi tek başına iktidardan etmek üzerine kurunca seçim sonuçları farklı oldu. Yani 7 Haziran'ın ana temasını vaatler değil, AK Parti karşıtlığı oluşturdu. Şimdi bambaşka bir atmosferde yeni bir seçime gidiyoruz.
7 Haziran'ın üzerinden çok zaman geçmedi ama çok farklı bir tecrübe yaşandı. Bu yüzden toplum, bu seçimde partilerin son 5 aydaki performansına ve ülkenin son 13 yıldaki kazanımlarına bakarak oy kullanacak. Oy vermede önemli bir etken de "toplumsal kutuplaşmayı" azaltacak siyaset dili olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 313 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar