Utanç manşetleri

Cumhuriyet gazetesi basın tarihine bir kez daha utançla geçecek bir manşetle çıktı. Bir yanda kocaman terörün fotoğrafı, öte yanda Cumhuriyet adına yazılan utanç belgesi diyeceğimiz bir başyazı......

Cumhuriyet gazetesi basın tarihine bir kez daha utançla geçecek bir manşetle çıktı. Bir yanda kocaman terörün fotoğrafı, öte yanda Cumhuriyet adına yazılan utanç belgesi diyeceğimiz bir başyazı... Şu satırlara bakın, bu teröre açıkça destek ve meşruiyet sağlamak değil mi? "Bir yanıyla adaletin ayaklar altına alındığı bir ülkede, yargıdan umudunu kesenlerin, kendi adaletini uygulamaya başlamasının sinyali var."
Bu cümlenin Türkçesi şu: Yargıdan umut kesilmişse silah kullanmak haktır. Bu tespitin yalan ve yanlış olduğu bir yana, yaşanan terörün gerekçesi olarak bir gazetenin manşetinden sunulması dehşet verici. Terörün hiçbir gerekçesi olamaz.
Şu satırların yanına elindeki silahı bir savcının başına dayayan teröristi koyar, ona da "polislerin kimliğini talep eden eylemciler" derseniz, ardından söylediğiniz "her türlü şiddete karşı durmalı" sözünüzün hiçbir anlamı kalmaz.
Ortada bir yargı mensubuna, dahası yargıya yöneltilmiş açık bir terör eylemi var. Talepleri de o zihniyete uygun: "O isimlerin halkın karşısına çıkıp canlı yayında suçlarını itiraf etmesini istiyoruz. Daha sonra tabii ki o suçun cezası neyse halk tarafından halk mahkemesinde verilmesini istiyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 260 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar