“De Facto İttifak”tan ABD’ye Hodri Meydan!

ABD’den Rusya’ya, Esad’dan Ruhani’ye, Çin’den Kuzey Kore’ye, Bağdat’tan Ankara’ya, “Yaşlı Kıta”sından “Yükselen Asya”sına kadar dünyanın hemen hemen her yerinde aynı...

ABD’den Rusya’ya, Esad’dan Ruhani’ye, Çin’den Kuzey Kore’ye, Bağdat’tan Ankara’ya, “Yaşlı Kıta”sından “Yükselen Asya”sına kadar dünyanın hemen hemen her yerinde aynı tepki yükselişte: “Hodri Meydan!” Diplomasinin büyük ölçüde yorgun düştüğü, neredeyse havlu atmak üzere olduğu, buna karşılık silahların konuşmaya başladığı bu sürecin tek bir anlamı var: “Kıyamet Savaşı’na ramak kaldı.”

Suriye, Irak ve Körfez merkezli ön plana çıkan son gelişmelerde ABD’nin takındığı aceleci ve agresif tavır, aynı şiddette ve hızda karşılık buluyor. ABD tehdit ettikçe karşısındakiler de ona anında meydan okuyor ve “hodri meydan” diyor. Başkan Donald Trump’ı çıldırtan ve kontrolden çıkartan da bu!

Örneğin, Washington yönetimin “Suriye hükümetinin başka bir kimyasal saldırıya hazırlandığı, bunun gerçekleşmesi halindeyse büyük bir bedel ödeyeceği” yönündeki açıklamasına ilişkin olarak Kremlin’in verdiği “Suriye’nin meşru hükümetine yönelik tehditler kabul edilemez” yönündeki açıklaması oldukça önemli.

Bu açıklamayı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bir Rus savaş uçağına binerken çekilen ve yayınlanan görüntüsüyle alt alta koyduğunuzda fotoğraf daha da netleşiyor. Esad, Rusya ile birlikte savaşa hazırız mesajını veriyor. Eğer halen durum net değil diyorsanız, o zaman Rusya’nın İran ve Türkiye boyutunda ortaya koyduğu duruşa bakmanızda fayda var. Nasıl mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Yeni Dünya Düzeni”nin Çöküşü… 25 Aralık 2017 | 144 Okunma ABD Yeni Ulusal Güvenlik Stratejisindeki “Örtülü İtiraflar” 21 Aralık 2017 | 235 Okunma ABD’nin Suriye’de Bir Değil, Birden Fazla İşi Varmış! 18 Aralık 2017 | 144 Okunma ABD Kendi Pimini Çekti! 11 Aralık 2017 | 126 Okunma “Başkent Kudüs” Üzerinden “Büyük İsrail Devleti” İlan Edilmek İsteniliyor! 07 Aralık 2017 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar