Siyasî Kürtlük ve Siyasî İslâmcılık (1)

Türkiye’de sosyal kitleleri coşku ile kendine celp eden iki radikal cereyan var: Biri “siyasî Kürtlük”, diğeri ise “Siyasî İslâmcılık” cereyanı.Özellikle Kürt kökenli seçmen kitlesi...

Türkiye’de sosyal kitleleri coşku ile kendine celp eden iki radikal cereyan var: Biri “siyasî Kürtlük”, diğeri ise “Siyasî İslâmcılık” cereyanı.
Özellikle Kürt kökenli seçmen kitlesi, bu iki cereyan arasında gel-gitler yapıyor; konjonktürel şartlara bağlı olarak yatay geçişlerde bulunuyor: Oy verdiği partinin ya “Kürtlük”, ya da “İslâmcılık” rengine bakıyor. Bu renklerin hangisi ağır basıyorsa, ekseriyetle oraya yöneliyor. Yıllardır genel durum böyle.

Oysa, bu durumun ve bu şekildeki yaklaşım tarzının Kürtlere de, dindarlara da bir faydası yoktur; şimdiye kadar olmamıştır ve olması da mümkün görünmüyor.

Zira, ülkede etkili durumdaki bir başka cereyan, hem Kürtleri, hem de İslâmcıları rahatlıkla kendi içlerinden bölebilir, parçalayabilir, dahası onları karşı karşıya getirip birbirine fenâ halde kırdırabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar