Kürtler terörü lânetliyor

Terör, çağımızın en büyük bir belâsı, en dehşetli bir fâciasıdır. Dünyayı tehdit eden insanlık dışı bir cereyandır.Dolayısıyla "İnsanım" diyen herkes, terörün...

Terör, çağımızın en büyük bir belâsı, en dehşetli bir fâciasıdır. Dünyayı tehdit eden insanlık dışı bir cereyandır.
Dolayısıyla "İnsanım" diyen herkes, terörün her çeşidini lânetlemeli. Çünkü, terör din ve milliyet ayrımı yapmaksızın her insanı incitiyor, herkesin canını yakıyor, malına-mülküne zarar veriyor.

* * *

İster dinî damardan, ister millî cenahtan gelsin, hiç fark etmez... Aklı sönmemiş, vicdanı çürümemiş her insanın, terör fikriyatıyla birlikte her türlü terörist faaliyetini de tereddüt dahi göstermeksizin reddetmesi ve üzerine lânet yağdırması lâzım. Aksi halde, kendisi de rahat edemez ve huzur yüzü göremez.

Uzun zamandır, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyadaki Müslümanların, özellikle Müslüman Kürtlerin çekmiş olduğu dayanılmaz sıkıntıların bir sebebi budur: Terörü lânetlemede zayıf kalıyor, şaşkın duruyor, gevşek ve ürkek davranıyor.

* * *

Neyse ki, son zamanlarda durum biraz olsun değişmeye başladı. Muhtelif merkezlerde yapılan protesto yürüyüş ve gösterileri “Çıkmayan candan ümit kesilmez” gerçeğini derhatır ettirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar