Kızıştırma kimin işine geliyorsa...

Türkiye’de olduğu gibi, dünyada da çeşitli terör örgütleri var. Terör ve anarşi, dehşetli âhirzamanın en tehlikeli silâhları, en fitnekâr araçlarıdır. Bunlar, aynı zamanda farklı...

Türkiye’de olduğu gibi, dünyada da çeşitli terör örgütleri var.

Terör ve anarşi, dehşetli âhirzamanın en tehlikeli silâhları, en fitnekâr araçlarıdır.

Bunlar, aynı zamanda farklı maksatlar için kullanılan birer âlet, birer maşa, birer taşeron vazifesini görürler.

Terör ve anarşi ile uğraşanların iddiaları ne olursa olsun, hangi gaye ve maksat için vuruştuklarını söylerse söylesinler, hiç şek ve şüphe yok ki, yapıp ettikleri şeyler, söylediklerinden ve dâvâ ettiklerinden ibaret değildir.

Doğruymuş, haklıymış gibi ileri sürülen iddialar, daha çok propaganda maksatlıdır. Örgütü büyütmeye, maddî destek ve eleman kazandırmaya yöneliktir.

Örgüt ne kadar büyürse, ortalık da o derece karışır. Ortalık karıştığında ise, gerilim yükselir ve insanlar sağlıklı, sağduyulu düşünemez hale gelirler.

Bu durum, terörle varılmak istenen hedef için sadece bir aşamadan, bir merhaleden ibarettir.

Hem destek, hem mücadele

Terör ve anarşi gruplarının hariçten destekli oldukları muhakkaktır.

Söz konusu destek, eğer sadece dış kaynaktan ibaret ise, onunla baş etmek, tesir gücünü kırmak kolaydır.

Şayet, işin içinde iç destek varsa, o durumda mücadele şekli hem zorlaşır, hem de uzun zaman alır. Zarar hanesi büyüdükçe büyür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar