‘Tehcir’deki doğrular-yanlışlar (4)

Referans, hakem, adres...Tamamı olmasa da, Ermenilerin çoğu Osmanlı’nın kendilerine “soykırım” uyguladığını iddia eder. Bir yandan da, bu iddiasını bütün dünya ülkelerine kabul ettirmeye...

Referans, hakem, adres...
Tamamı olmasa da, Ermenilerin çoğu Osmanlı’nın kendilerine “soykırım” uyguladığını iddia eder.

Bir yandan da, bu iddiasını bütün dünya ülkelerine kabul ettirmeye vargücüyle çalışır. Halen de çalışıyorlar.

Doğrusu, bu meyanda epeyce de bir mesafe almış durumdalar.

Türkiye ise, geçen yüz yıllık süre içinde daha çok savunmada kalmış. Dahası, savunmasını ve meselenin iç yüzünü dünyaya anlatmada son derece pasif ve çekingen davranmış.

Ne var ki, bu çekingen davranıştan dolayı, Ermeni meselesiyle ilgili bütün gelişmeler Türkiye’nin aleyhine döndü. Buna rağmen, yine de ümitsiz olmamalı, karamsar davranmamalı.

Zira, meselenin bir hal çaresi mutlaka vardır ve tatbiki mümkündür.

Bu noktada en güvenilir kaynak olarak Said Nursî ve Nur Risâlelerini görmekteyiz. Esasen, hayatı boyunca ve bütün telifatıyla bu vatan ve milletin hayrına çalışan Üstad Bediüzzaman’ın fikirlerine ve konuya bakış tarzına Ermenilerden de hayranlık duyan ve takdirle karşılayanlar vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar