Kargaları güldüren kurguya bakın

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Selim Deringil’in “İktidarın Sembolleri ve İdeoloji” isimli kitabında yer alan Bediüzzaman Said Nursî ile ilgili fâhiş hataları...

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Selim Deringil’in “İktidarın Sembolleri ve İdeoloji” isimli kitabında yer alan Bediüzzaman Said Nursî ile ilgili fâhiş hataları düzeltmeye bugün de devam ediyoruz.

Adı geçen eserin 125. sayfasında, yine doğrudan referans aldıkları Şerif Mardin’in Said Nursî ile ilgili kitabından “kurgulanarak” takdim ettikleri bölümde ibret-i âlem aşağıdaki cümleler yer alıyor:

“Kısa boylu sırım gibi olan adam, tıpkı pencereden kazara girmiş küçük bir av kuşu gibi Yıldız Sarayının Kabul Salonunda son derece tuhaf görünüyordu.

“Padişah Hazretleri, dağ Kürtleri giysileri içindeki bu ufak tefek adamı kuşkulu gözlerle süzdü. Huzuruna çıkmış bu genç adamın, hatırı sayılır sayıda müride sahip bir şeyh, yüreğinde derin bir sevda olan, Anadolu’daki İslâmî mobilizasyon için potansiyel bir değer olduğu söylenmişti. Gene de bu adamın tavırlarında özellikle de Halife-i Ru-yi Zeminin dosdoğru gözlerine baktığında, onu rahatsız eden bir şeyler vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar