Âşıkların Kâbe’sidir bu makam!

Ankara'ya acil iniş yaptığımda siyaset el'an çok yoğundu ama benim yoğun gündemim siyasal aşk idi. Cumhurbaşkanı evet için ilden ile konarken halkıyla hemhâl olmaya... Ben o evet içinde ey sevgili diye sana...

Ankara'ya acil iniş yaptığımda siyaset el'an çok yoğundu ama benim yoğun gündemim siyasal aşk idi. Cumhurbaşkanı evet için ilden ile konarken halkıyla hemhâl olmaya... Ben o evet içinde ey sevgili diye sana sesleniyordum.
Onun yapacağı rotayı önceden biliyormuşum gibi aşk illerine ondan önce vararak gönül mitinglerine katılıyordum.
Seni kaç dilde çağırabilirsem, kaç isimde genişletebilirsem anlamını...
Resmi gündemin için var içi vardı, Ankara'nın anka'sı vardı. Göğsümün binlerce kuşu kanatlandı.
Ankara'dan tekrar havalandığımda acil çıkış kapısındaydım, pencere kenarında. İstanbul üzerinden Kastamonu'ya yol alırken yine kanadındaydım uçağın. Her Âdem, dem yüzünde bir aşk dükkanı idi.
Gönül şehrinde tezgâh açmış, altına endeksli âşıkların tavan yapmasına destek veriyorlardı kendi kurlarında. Aşk meydanlarında nice gönüllerin açılışını yapıyorlardı.
Hu sultanım diye aşk u niyaz ederken ilk kez sesimi işittim. Sevgiliye ait bir sır barındırıyordu. Kendimden bile sakladığım.
Şaban-ı Veli hazretlerinin sandukasından Kastamonu'nun kalbine, dünyamın kalbine. Merkez efendime.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar