İnadına adalet!

Yıllarca Kürtlerin mazlumluğunu savunmuş, parlamentoda temsili için partilerine oy vermiş, 90'lı yıllardaki devletin ceberrutluğunu açılım çözüm süreçleri boyunca farklı mecralarda inadına...

Yıllarca Kürtlerin mazlumluğunu savunmuş, parlamentoda temsili için partilerine oy vermiş, 90'lı yıllardaki devletin ceberrutluğunu açılım çözüm süreçleri boyunca farklı mecralarda inadına gündeme getirmiş benim gibi pek çok kişi bugün büyük bir hayalkırıklığı yaşıyor.

Ailelerinin yanında, sivil hayatta vs pusu kurularak haince katledilen gencecik asker ve polislerin ve dahi çocuk ve sivillerin yakınlarının metanetiyle alay edercesine: PKK'lı teröristlerin cenazesine katılmayan HDP'li milletvekilleri hakkında soruşturma açılacağını dahi söyleyebiliyor bu ülkede Kürt hareketinin siyasi lideri. Seçim öncesinde... “İnadına barış” diyerek hem de.
On üç on beş yaşlarındaki gencecik çocukları dağa çıkararak silahla talim ettirenlerin saldırganlık ve şiddet ile olan yakın ilişkilerini hiç sorgulamıyor ama “inadına barış” naraları atabiliyorlar mazlum halklar adına. Şehitlerin Kürt veya Türk olsun “Saray için savaşıyorlar” diyerek katledildiklerine inanmamızı beklerken bir yandan da 'biz' dedikleri mazlum halklar için oy isteyebiliyorlar. Bu tehlikeli söylemin ne büyük bir duygusal kopuşu getirdiğini bilerek veya bilmeden!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 300 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 133 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 249 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 61 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar