Adı Birlik ama gitgide bizi ayrıştırıyor!

Avrupa Birliği için Türkiye'nin bir lideriyle –Erdoğan ya da başkası olsun- iş yapıp yapmamak arasındaki tek fark menfaat siyaseti oldu bugüne dek. Bu yüzden kendi bakış açılarına –hele bazı insani...

Avrupa Birliği için Türkiye'nin bir lideriyle –Erdoğan ya da başkası olsun- iş yapıp yapmamak arasındaki tek fark menfaat siyaseti oldu bugüne dek. Bu yüzden kendi bakış açılarına –hele bazı insani mevzularda- bir türlü çekemedikleri Erdoğan'ı alaşağı etmek için yalan veya çarpıtılmış haberleri paketleyip sunmaktan hiç kaçınmadı medyaları.

Ancak birkaç saat öncesine kadar diktatörlüğünden zalimliğine, hainliğinden despotluğuna 'halledilmesi' meşru görülen ve hakkında binlerce yazı yazılan, yorum yapılan bir siyasi lidere birdenbire büyük bir ihtiyaç başgöstermiş Avrupa medyasında.
Dilerseniz Rusya'nın Sovyetler Birliği toprakları dışında kalan bir bölgeye ilk kez düzenlediği saldırının arka planında arayın Avrupa'nın Erdoğan'a acilen ihtiyaç duymasını. Dilerseniz Suriyeli mültecilerin birliğin sınırlarına dayanmasında. Ya da daha karmaşık başka konjonktürel siyasetlerde.

Nihayetinde varoluşunu kendi menfaatlerinin gerektirdiği şartlara göre şekillendirmiş, siyasi ekonomik ve kültürel hegemonyasını kendi değerlerini tek kıstas kabul ederek oluşturmuş ve gitgide kendi içine kapanmış bir ülkeler topluluğundan bahsediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar