Türkiye, bu gelişmeleri izleyecek mi?

ABD’nin PYD’ye verdiği silahların görüntüsü düşüyor ajanslara. Türkiye’ye vermediği füzeleri PYD’ye veriyor ABD’de! Şüphesiz izleyenleri şaşırtacak türden gelişmeler...

ABD’nin PYD’ye verdiği silahların görüntüsü düşüyor ajanslara. Türkiye’ye vermediği füzeleri PYD’ye veriyor ABD’de!

Şüphesiz izleyenleri şaşırtacak türden gelişmeler bunlar. PKK’yı yıllarca “terör örgütü” olarak gören ABD, bugün uçaklarla silah ve mühimmat taşıyor, bu terör örgütüne.

Oysa asıl şaşırmak hata; daha önceki yazılarımda da dikkat çekmiştim; PYD, 2003 yılında ABD’nin siparişi üzerine PKK tarafından Kandil’de kurulan bir örgüt. Örgütün lider kadrosundan Osman Öcalan, bu gerçeği defalarca dile getirdi.

Tesadüfler bununla sınırlı değil; DEAŞ da PYD ile aynı tarihte kuruldu. PYD ile DEAŞ’ı kuran güç aynı. Her adımda bu gerçek biraz daha ortaya çıkıyor.

Türkiye, bu gelişmeleri izleyecek mi?

Elbette seyirci kalmayacak, izlemeyecek; fakat geç kalmış olmanın getirdiği sıkıntılar var, bugün o sancıları yaşıyoruz.

Mesela Suriye’ye istediğimiz gibi müdahale etme hakkımız yok. ABD’ye, Rusya’ya sormadan hareket edemiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar