FETÖ’nün yalanlarını CHP pazarlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Bey, bir süredir “Kontrollü darbe” kavramını işliyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasını “senaryo” olarak değerlendirip hesap sormaktan bahsediyor. Delili, kanıtı, belgesi yok; daha...

CHP Genel Başkanı Kemal Bey, bir süredir “Kontrollü darbe” kavramını işliyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasını “senaryo” olarak değerlendirip hesap sormaktan bahsediyor. Delili, kanıtı, belgesi yok; daha kötüsü, Kemal Bey’in bu konuda orijinal bir düşüncesi de yok; zira bu suçlamanın asıl sahibi terör örgütü lideri Fetullah Gülen.

Hatırlanacak olursa Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi için -panik halinde- “Darbe değil, tiyatro; bu bir senaryo, içinde kendi insanları var” demişti.

Fetullah Gülen’in 15 Temmuz tezleri Doğan medyasının “gazetecilik” becerisiyle ete kemiğe büründürüldü ve bugün CHP’nin resmi söylemi, politikası halini aldı. CHP için “15 Temmuz” bir “Kontrollü darbe” girişimi artık.

Ne desek boş; çünkü “inkar” FETÖ’nün tipik bir özelliği. Darbe gecesi tankın içinde asker kıyafetiyle yakalanan polis müdürü mahkemede inkar etmedi mi? Kemal Kılıçdaroğlu da aynı “inkar” prensibiyle konuya yaklaşıyor, doğru olup olmaması hiç önemli değil.

Gerçekleri ters yüz eden bu tezlerin kuşkusuz toplumsal bir karşılığı yok. Ne Pensilvanya, ne ABD ve ne de CHP, 15 Temmuz’un Türkiye tarihindeki bu kanlı yerini değiştirebilir. Milletin hafızasını silemeyeceklerine göre bu tarihi değiştirmeleri de imkansız.

Fakat, CHP’nin “Kontrollü darbe” söylemiyle bir süre daha FETÖ’nün “siyasi ayağı” olmaya devam edeceği anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar