Darbenin siyasi ayağını yanlış adreste arıyorsunuz

15 Temmuz’un ardından “darbenin siyasi ayağı kim” başlığıyla enterasan bir tartışma başladı. Kamuoyu haklı olarak darbecilerle işbirliği içinde olan siyasetçileri merak ediyor, bunu anladık....

15 Temmuz’un ardından “darbenin siyasi ayağı kim” başlığıyla enterasan bir tartışma başladı. Kamuoyu haklı olarak darbecilerle işbirliği içinde olan siyasetçileri merak ediyor, bunu anladık. Ortada bir darbe girişimi varsa, o darbenin bir de hükümeti olmalı, değil mi? Hepimiz yazıp konuşuyoruz ama maalesef tartışma bir varsayım üzerine kurulunca ortaya çıkan sonuç da varsayımdan öteye gitmiyor.

Nitekim, darbe girişimine bulaşan binlerce asker ve FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan binlerce kamu görevlisi olmasına rağmen; şu ana kadar darbecilerin göreve getirmeye hazırlandığı siyasilerden oluşan herhangi bir isim listesine ulaşılamadı. Ayrıca, süren soruşturmalar esnasında sanık veya tanıklardan biri çıkıp da toplu bir siyasetçi grubunun adını zikretmedi.

Yani, mevcut varsayıma göre, olduğu tahmin edilen siyasetçilerle ilgili bir listenin izine henüz rastlanılmadı. Böyle bir listenin soruşturma esnasında sümenaltı edildiğini gösteren bir iddia da yok.

Benzer şekilde, FETÖ’cü darbenin siyasi ayağını oluşturacak siyasi profilde isimlere ByLock kullanıcıları arasında rastlanılmış değil. Deşifre edilen ByLock yazışmalarında FETÖ’ylü işbirliği yapan şu veya bu partiden siyasetçilerden oluşan toplu bir isim listesi çıkmadı.

FETÖ’nün siyasette yansımalarının olduğundan şüphe yok. FETÖ’cüler her partide vardı. Temizlenen, tasfiye edilenler kadar henüz tasfiye edilemeyenler de söz konusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar