YPG’yle anlaşalım mı?

Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök “Büyük risk alarak yazıyorum” dedikten sonra Türkiye’nin YPG ile anlaşmasını önerdi. Tam olarak söylediği şu: “YGP ile savaşarak PKK’yı dize getirme...

Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök “Büyük risk alarak yazıyorum” dedikten sonra Türkiye’nin YPG ile anlaşmasını önerdi. Tam olarak söylediği şu: “YGP ile savaşarak PKK’yı dize getirme siyaseti yerine, ‘YPG ile anlaşarak PKK’yı düz yola getirme’ siyasetine geçelim.”

Bu yaklaşıma göre Türkiye’nin dış ve iç politikada yaşadığı sorunların sebebi: “Kör bir inat” ve “vizyonsuzluk”; biraz akıllı olunsa, YPG’yle anlaşılsa işler yoluna girecek!

Ancak Özkök’ün görmezden geldiği gerçek ise şu; devlet, bugünleri çok önceden görerek hem PKK/PYD ile hem PYD/YGP ile anlaşma yollarını sonuna kadar aradı. Devletin meseleyi “sulh” yoluyla çözme arayışlarını provoke eden ise Özkök’ün başında olduğu Doğan grubuydu. Devlet “barış” yaparken; Doğan grubu, PKK/HDP’yi “AKP ile işbirliği”yapmakla suçlayarak “barış”ın altını oyuyordu. Erdoğan’ı devirir umuduyla PKK/HDP’nin terör kampanyasına FETÖ gibi bunlar da destek oldular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar