CHP’nin Avrupa ile kanlı ittifakı

Avrupa ile Türkiye’deki muhalefet arasında sıkı bir ortaklık kurulduğu görülüyor. AB’nin iki lokomotif ülkesi Almanya ve Fransa, uzun süredir hükümete muhalif siyasi parti, sanat, akademi çevreleri, medya ve hatta...

Avrupa ile Türkiye’deki muhalefet arasında sıkı bir ortaklık kurulduğu görülüyor. AB’nin iki lokomotif ülkesi Almanya ve Fransa, uzun süredir hükümete muhalif siyasi parti, sanat, akademi çevreleri, medya ve hatta yasadışı örgütlerle yakın ilişki içinde.

Ne yazık ki bu ortaklık Erdoğan karşıtlığı/düşmanlığı temeline dayanıyor. Avrupa’nın meseleye bakışı hiç de masum değil; Türkiye’deki çıkarlarını korumak için iç savaş çıkarmaktan tutun, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın öldürülmesine kadar her türlü yol ve yöntemi kullanmaya hazırlar. Batı basınına bir göz atarsak, Avrupa’nın saldırgan niyetini, planlarını rahatlıkla görebiliriz. Buna örnek olarak Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Philippe Moreau’nun, bir televizyon programında sarf ettiği sözler gösterilebilir. Fransa’nın önde siyasi analistlerinden Moreau, Türkiye ile AB arasındaki sorunların çözüm yolunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öldürülmesinden geçtiğini söyledi. Sunucunun “Bir cinayeti meşru gösteremezsiniz” itirazına da Moreau, soğukkanlı bir şekilde “Bu yöntemin yüzyıllardır süren bir tartışma olduğunu” ifade etti.

Avrupa’nın meseleye bakışı Moreau’nun bakışından çok farklı değil. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Batı’nın FETÖ’cü darbeye sıcak baktığını ve ümitli bir bekleyiş içine girdiğini gördük. 16 Nisan referandumundan sonra CHP’nin başını çektiği muhalefetin sokakları hareketlendirme, Türkiye’yi Ukrayna’ya dönüştürme planlarının kaynağının da yine Avrupa olduğunu görüyoruz.

Almanya, Fransa ve Batı’nın CHP’nin başını çektiği muhalefetle kurduğu ilişkinin çok yanlış olduğunu söylemek gerekiyor. Avrupa, Türkiye’deki muhalefeti iç savaş çıkarmaya heveslendiriyor, suikastlar gerçekleştirmeye zorluyor. CHP, HDP, PKK, FETÖ, Avrupa merkezli bu planın ayrı ayrı ama ortak hareket eden taşeronları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar