Ortadoğu’da yaklaşan fırtına ve 16 Nisan

16 Nisan’ı kazanmadan Türkiye’nin bölgede kopacak yeni fırtınalara direnmesi mümkün olmayacak gibi. Baştan beri aslında plan, Ortadoğu’da yaklaşan büyük hesaplaşma öncesi Türkiye’yi...

16 Nisan’ı kazanmadan Türkiye’nin bölgede kopacak yeni fırtınalara direnmesi mümkün olmayacak gibi.

Baştan beri aslında plan, Ortadoğu’da yaklaşan büyük hesaplaşma öncesi Türkiye’yi hazırlıksız yakalamak. Fırtına öncesi zayıflatmak, güçten düşürmek…

Türkiye üzerine son yıllarda artarak yönlendirilen büyük terör dalgasının amacı neydi?

FETÖ ne oldu da “Hizmet hareketi” maskesini çıkarıp birdenbire korkunç bir terör örgütüne dönüştü? FETÖ’yü savaş uçaklarıyla, tank ve toplarla milletin üzerine hangi güç saldı?

PKK ve FETÖ, dünyanın büyük güçlerinden bağımsız hareket etmediğine göre büyük amaç veya asıl hedef ne?

Şüphesiz büyük plan Ortadoğu’da yaklaşan büyük hesaplaşma öncesi Türkiye’yi zayıflatmak, güçten düşürmek ve çökertmekti.

Büyük güçler, savaşı başlamadan kazanır.

FETÖ/CHP, PKK/HDP saldırılarıyla Türkiye’yi içeriden dağıtmak istediler; savaş patladığında ortada direnecek bir devlet kalmasın diye.

Türkiye en güçsüz, en zayıf haliyle bile dünyanın en büyük güçlerine kafa tutacak, direnecek tecrübe ve güçte, bunu biliyorlar.

Terör saldırıları ve 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle Türkiye’nin dünyanın büyük güçlerine direnme gücünü ortadan kaldırmak istediler.

Erdoğan’ı devirme girişimi, Batı’nın Türkiye’yi parçalama planlarını da ele verdi.

16 Nisan’da oylanacak olan hükümet sistemi değişikliği Batı’nın Türkiye’yi bölme, parçalama, un ufak etme hesaplarına karşı Ankara’nın direnme hazırlıklarının bir parçası olarak gündeme geldi.

16 Nisan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin milli güçlerinin devletin bekasını koruma projesidir.

Türkiye’nin milli güçleri, 16 Nisan’ı kazanamazsa Ortadoğu’da yaklaşan fırtına öncesi büyük bir yara almış olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar