Adam seri yalancı çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet sistemine ilişkin itirazlarını tamamen yalanlar üzerine kurmuşa benziyor. 16 Nisan’a bir aydan az bir zaman kalmış olmasına rağmen CHP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet sistemine ilişkin itirazlarını tamamen yalanlar üzerine kurmuşa benziyor. 16 Nisan’a bir aydan az bir zaman kalmış olmasına rağmen CHP, değişiklik metninin içeriğine hâlâ girmedi. CHP’nin tek tek 18 maddeyle ilgili düşüncesi nedir, öğrenemedik. Kemal Bey’in yürüttüğü “Hayır” kampanyasının temel argümanları maalesef değişiklik metniyle ilintisiz iddialardan oluşuyor.

Kemal Bey’in dilindeki başlıca argüman “Tek adamlık”ve bu kavramla bağlantılı olarak “rejimin değişeceği”iddiası. Aslında kendimizi bildik bileli CHP, AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’deki rejimi değiştirmekle suçluyor. Bu söylem, Deniz Baykal’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar uzanan son 20 yıllık CHP siyasetinin hiç değişmeyeni. İktidar partisinin değişime yönelik bütün adımları CHP tarafından hep “rejim değişiyor” söylemiyle karşılandı.

CHP genel başkanları dönüp geriye bakmaya çalışsa belki de kendilerinin dahi bugün sahiplendiği birçok hizmete veya değişim adımına başta karşı çıktıklarını, direndiklerini göreceklerdir. AK Parti ve Erdoğan’ı az mı “Türkiye’yi İran’a dönüştürmekle” suçladılar? Geldikleri nokta ise trajik; CHP’li vekiller, iki ülke arasında savaş çıksa taraflarının İran olacağını bile dile getirebildiler! Bu değişim de gösteriyor ki, CHP’nin İrancı olma ihtimali AK Parti’ninkinden fazlaymış, öyle değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar