Rakka yolunda olası bir tren kazası

Rakka operasyonu, Türkiye ile ABD arasında sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Pentegon ve ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel’in PYD ısrarı, iki ülke arasında ciddi bir krize yol açabilir. ABD’de bu...

Rakka operasyonu, Türkiye ile ABD arasında sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Pentegon ve ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel’in PYD ısrarı, iki ülke arasında ciddi bir krize yol açabilir.

ABD’de bu olumsuz gidişata dikkat çeken isim Cumhuriyetçi Senatör John McCain oldu. CENTCOM Komutanı Votel’in, PYD konusunda sorgulandığı senato oturumunda konuşan Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı McCain, ABD'nin PYD/PKK ile işbirliği konusunun "çok çetrefilli bir durum" olduğunu söyledi.

Ankara’nın PYD’yi en az IŞİD kadar büyük bir tehdit olarak gördüğünü hatırlatan McCain, CENTCOM komutanına "Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak görürken, ABD’nin PYD ile iş tutması gibi bir durumun içinden nasıl çıkılacak?" sorusunu yöneltti. ABD’li komutan “işin içinden nasıl çıkılacağına” dair elle tutulur bir yanıt veremeyince McCain şu uyarılarda bulundu: “Erdoğan’ın bu konuda (PYD/PKK) ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim. Özellikle İncirlik’in kullanılmasında ve Türklerle işbirliğine ihtiyaç duyulacak başka faaliyetlerde Türkiye’nin Rakka operasyonunda oynayacağı rolü takdir ettiğimizden emin değilim, takdir edeceğimizi umut ediyorum. Bir şeyler değişmediği takdirde burada bir 'tren kazası' öngörüyorum. Bilhassa Erdoğan'ın PKK/PYD’nin yarattığını düşündüğü tehdidi ne kadar ciddiye aldığının yönetim tarafından anlaşıldığından emin değilim."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar