Topluma nefret yüklemeye devam...

Gezi’den sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltilen suçlamaların başında “toplumu kutuplaştırma” geliyordu. Nedense bu suçlamayı yapanlar toplumu en fazla kutuplaştıran ve...

Gezi’den sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltilen suçlamaların başında “toplumu kutuplaştırma” geliyordu. Nedense bu suçlamayı yapanlar toplumu en fazla kutuplaştıran ve ayrıştırmaya çalışanlardı.

Buna rağmen 15 Temmuz ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir sayfa açarak bir dönemi kapattı; kimden kaynaklanırsa kaynaklansın toplumu ayrıştırmaya dönük siyasi anlayışın terk edilmesi için çağrıda bulundu. Başta da kendisi ana muhalefet partisi liderinin de aralarında olduğu pek çok isme yönelik açtığı davayı geri çekti.

15 Temmuz sonrası, toplumsal-siyasal alana yansıyan “kutuplaşma”, “ayrışma” ve “nefret kamplaşması” bıçak gibi kesildi. Ancak tümden de ortadan kalkmadı.

Zira Türkiye’de siyaseti ve toplumu bölerek netice almak isteyen güç hâlâ çok etkili. Maşaları, taşeronları deşifre olsa da bu güç varlığını korumayı sürdürüyor.

Medyada Doğan grubunun temsil ettiği bu güç çevreleri, 15 Temmuz yenilgisinin şokunu atlattıktan sonra yeniden harekete geçmişe benziyor. “Şortlu kadına saldırı” olayı ve “Cinsel istismar yasası”yla toplumu yeniden birbirine karşı doldurmaya başladılar. Parkta spor yaparken saldırıya uğrayan hamile bir kadın ile ilgili olayı da “Müslüman kafa”ya bağlayarak, kışkırtıcı yayınlara tam gaz devam ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar