PKK da, FETÖ de ABD’nin paltosundan çıktı

Siyasi tarihimizin her geçen biraz daha büyük yalanların kuşatması altında yazıldığı ortaya çıkıyor. Eski emniyetçi Mehmet Ağar’ın Meclis Komisyonu’nda verdiği ifade buna iyi bir...

Siyasi tarihimizin her geçen biraz daha büyük yalanların kuşatması altında yazıldığı ortaya çıkıyor. Eski emniyetçi Mehmet Ağar’ın Meclis Komisyonu’nda verdiği ifade buna iyi bir örnek. Ağar, görevi esnasında mücadele ettiği sol örgütlerin arkasında hep Rusya’nın olduğunu düşündüklerini ancak bugün, bu örgütlerin arkasında Batılı istihbarat servislerinin olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Soğuk savaş döneminde “Anti-Amerikancı” söylemle ortaya çıkan neredeyse bütün etkili sol örgütler aslında NATO ürünü veya CIA güdümlüydü. Anti-Amerikancılığı bu sol örgütler üzerinden kontrol altına alan ABD, 1970’ler Türkiye’sini bu sol örgütler üzerinden dizayn etmeyi başardı.

Bugün bile hâlâ boğazına kadar vesayet altında bulunan, derin devletin tetikçiliğini yapan sol örgütlerin en keskin Anti-Amerikancı söylemin sahibi olması boşuna değil. Anti-Amerikancı söylemle örgütsel ve siyasal varlıklarını meşrulaştıran bu örgütlerin son tahlilde hizmet ettiği yer, hep Batı sistemi olmuştur. Türkiye’deki solculuk, Batı’nın İslam’a ve geleneksel yapıya karşı kullandığı etkili silahlardan biri olageldi.

Sadece sol mu?

PKK ve FETÖ de Amerikan imalatı yapılardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar