‘Anadolu Dinamizmi’ için seferberlik

Türkiye'nin son 14 yılda, ekonomi alanındaki tarihsel dönüşümü adına, büyüme performansı, kamu maliyesinin yeniden yapılandırılması, mega projeler, makro ve mikro düzeyde gerçekleştirilen reformlar...

Türkiye'nin son 14 yılda, ekonomi alanındaki tarihsel dönüşümü adına, büyüme performansı, kamu maliyesinin yeniden yapılandırılması, mega projeler, makro ve mikro düzeyde gerçekleştirilen reformlar gibi birçok önemli başlık sayılabilir.
Saydığımız bu başlıkların arasına, 'Uyanan ve Yükselen Anadolu'yu da eklememiz gerekir.
AK Parti, iş dünyasından, esnaf ve sanatkâr kesiminden gelen kurucuları ile, 'Anadolu Ateşi'ni yeniden alevlendirdi ve 'Anadolu Kaplanları' organize sanayi bölgeleri ile, şehirlerin üretim ve ticaret kapasitesini birkaç kez katlamaları ile, kentlere yeni bir soluk, yeni bir ekonomik canlılık kazandırmaları ile, Anadolu'nun birçok kentini istihdam açısından bir cazibe merkezi haline getirmeleri ile, Türkiye Ekonomisi'ni 'Anadolu Dinamizmi' ile tanıştırdılar.
Türkiye Ekonomisi'nin 'büyüme' başarısını, hikâyesini sürdürülebilir kılmak adına, küresel ekonomik sistemin sıkıştığı bir noktada, yeni bir yol haritası oluşturma gayreti içindeyiz. Küresel ekonomik sistemdeki sıkışmayı dikkate alarak, siyasi liderlerimizin çağrılarındaki en can alıcı noktayı atlamadan, 'özgücümüz'e dayalı yeni bir büyüme modeli üzerinde çalışmaları hızlandırmış durumdayız. Yeni büyüme modelinin özünde, 'Anadolu Dinamizmi' adına yeni bir sıçrama, yeni bir heyecan için gerekli yapı taşlarını bir araya getirmemiz gerekiyor.
Türk Bankacılık Sektörü'ne, Ekonomi Yönetimi'nin tüm kurumlarına 'Anadolu Ateşi'nin yeniden harlanması adına, önemli görevler düşüyor.
Türkiye'nin yükselen yeni 'orta sınıf'ını yeni bir Anayasa, yeni bir ekonomik model ile 2023'e, 2050'ye taşımamız gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2024’ün beş küresel riski 22 Nisan 2024 | 97 Okunma Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 41 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 105 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 100 Okunma Küresel talebin direnci ve Türkiye’nin büyümesi 10 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar