Seçimlerde adaylar nasıl belirlenecek?

Bir belediye başkanı ya da bir milletvekili adayı nasıl belirleniyor siyasi partilerde? Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra aynı şekilde devam edecek mi? 2019’da yeni sistemle 3 seçim birden yapacağız. O...

Bir belediye başkanı ya da bir milletvekili adayı nasıl belirleniyor siyasi partilerde? Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra aynı şekilde devam edecek mi? 2019’da yeni sistemle 3 seçim birden yapacağız. O nedenle adayları belirleme kriterleri değişecek mi?

Değerli meslektaşım Abdülkadir Selvi, son MYK toplantısından aktardığı kuliste, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu önemli cümlesini yazdı dün Hürriyet’teki köşesinde:

“Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir göstergesi olacak. O titizlikle çalışmalıyız. Seçimlere bizim istediğimiz değil, kamuoyunun istediği adaylarla gireceğiz. Bunlar partinin sırtına binen değil, partinin yükünü alan, oylarını artıran adaylar olmalı.”

ADAYLAR DAHA ÖNCE NASIL BELİRLENİYORDU?

Hayatımın en önemli kararlarından biri, 1 Kasım 2015 seçimlerinde, Sakarya’dan milletvekili aday adayı olmaktır. O sayede uzun yıllar Ankara’da siyaset içinde geçirdiğim görevlerin ötesinde, siyasetin kılcal damarlarında işlerin nasıl yürüdüğünü gördüm.

Aday bile olamadım. Başbakan danışmanı olmak kolay ama aday olmak kolay değilmiş meğer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar