Alternatif gerçeklik Sanal siyaset

'Alternatif gerçeklik' kavramını siyasette ilk kullanan kişi, ABD Başkanı Trump'ın sözcüsü Spicer.Spicer, Trump'ın Başkanlığı devraldığı törene katılımın, Obama töreninden daha...

'Alternatif gerçeklik' kavramını siyasette ilk kullanan kişi, ABD Başkanı Trump'ın sözcüsü Spicer.



Spicer, Trump'ın Başkanlığı devraldığı törene katılımın, Obama töreninden daha kalabalık olduğunu iddia etmişti. Bir gazeteci de, iki törenin havadan çekilmiş fotoğrafını yan yana koymuş, Trump'ın töreninin aslında daha az kalabalık olduğunu göstermişti. Spicer de, “o alternatif gerçeklik” demişti.



ALTERNATİF GERÇEK İLE GERÇEĞİN KENDİSİ SAVAŞIYOR



O gün herkes şaşırmış ama bu kavramın aslında siyasetin ve medyanın yeni ve büyük sorunu olduğunu kavramamıştı.



Alternatif gerçeklik, insanların inanmak istedikleri şeyin kendisidir aslında. Gazetecinin elinde tuttuğu fotoğraflar gerçek ama Spicer inanmak istediği gerçek alternatif olandı.



Kavga, gerçek ile sahtesi arasında büyüyor yani.



Siyaset ve medyada bazı insanlar, kendi zihnindeki gerçekliği, doğrunun kendisiymiş gibi kurgulayarak sunmak istiyor ve bunu da başarıyorlar.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde ve esnasında, medyada PYD ve FETÖ güzellemelerinin sebebi de budur.



Pentagon'daki askerler, kafalarında kurguladıkları gerçeğin, yani IŞİD ile gerçek anlamda savaşanların PYD olduğu iddiasını, her gün farklı şekilde piyasaya sürüyorlar.



Gazetelerdeki “cici PKK kızları” röportajlarının sebebi de budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.084 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar