‘Mili seferberlik’ ne demektir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği Milli seferberlik, öyle Anayasa'daki savaş zamanlarında ilan edilen seferberlik değildir.Milli seferberlik, sıkılı bir yumruk gibi milletin kenetlenme pozisyonuna geçmesidir.Milli seferberlik...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği Milli seferberlik, öyle Anayasa'daki savaş zamanlarında ilan edilen seferberlik değildir.
Milli seferberlik, sıkılı bir yumruk gibi milletin kenetlenme pozisyonuna geçmesidir.
Milli seferberlik, kendinden, kişisel çıkarlarından, kişisel geleceğinden vaz geçmek, vatan için safları sıklaştırmak demektir.
Milli seferberlik, tüm ayrılıkları, küskünlükleri, farklılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, vatan şemsiyesi altında toplanmaktır.
Milli seferberlik, sokakta, iş yerinde, evde, bağda, bahçede, kalbinin 'vatan' diye atmasıdır.
Milli seferberlik, Çanakkale gibi, Kurutuluş Savaşı gibi, her şeyini vatan savunması için feda etmeye hazır hale getirmektir.
Milli seferberlik, yaptığın işin iyisi olmak, ticaretini dürüst yapmaktır.
Milli seferberlik, kazanacağın parayı değil, ülkeye kazandıracağın artı değeri düşünmektir.
Milli seferberlik, kişisel makam, mevki, koltuk, kariyer planlarını bir kenara bırakmak ve sadece ülke için çalışmaktır.
Milli seferberlik, rüşvete, iltimasa, adam kayırmacılığa, torpile geçit vermeden, vatan için en iyisini tercih etmektir.
Milli seferberlik, safları bozmak isteyen, ayrılığa düşürmek isteyen, fitne çıkaran kim varsa, onlardan uzaklaşmaktır, onları susturmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar